T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Çorum İl Sağlık Müdürlüğü İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi

Gebe Okulu El Yapımı Maket Uygulaması

Güncelleme Tarihi: 22/01/2021

İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi tarafından, Ocak 2019 tarihinde tescil alarak başlayan gebe okulunda  " Gebe Olan Vatandaşlarımıza Gebelik Anotomisini, Gebelikte Yaşanacakları daha iyi aktarabilmek "  amacı ile “el yapımı maket” konulu çalışma uygulamaya başlanmıştır.Uygulama sonunda hastaneye olacak maliyet düşürülmüş, gebelerin memnuniyet oranı artırılması  konularında verimlilik ve etkililik sağlanmıştır. Örnek uygulama Genel Hastane grubundaki sağlık tesisleri için uygulanabilir özelliktedir.

Gönderen İl:ÇORUM

Uygulama Adı: Gebe Okulu El Yapımı Maket Uygulaması

Sağlık Tesisi Adı:İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi

Neden İhtiyaç Duyuldu:Gebe Olan Vatandaşlarımıza Gebelik Anotomisini, Gebelikte Yaşanacakları daha iyi aktarabilmek için ihtiyaç duyuldu

Hangi Alanda Uygulandı:Gebe Okulu

Ne zaman Uygulandı/ Sürekli mi?:Ocak/2019 da uygulandı sürekli kullanımda

Ne İşe Yaradı:Gebelerimizin gebelik sürecini daha iyi anlamalarına yaradı

Uygulamada Karşılaşılan Problemler:Yok

Uygulama Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler:Maket Sayısı ve çeşitliliğ artırılarak daha yararlı hale getirilebilir.

Hangi Tip Sağlık Tesislerinde Uygulanabilir/Uygulanamaz:Hastanelerde doğum üniteleri ve gebe okullarında kullanılabilir.

• WhatsApp Image 2020-01-21 at 14.52.41.jpeg