T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Çorum İl Sağlık Müdürlüğü İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi

Ziyaretçi ve Refakatçilerin Uyması Gereken Kurallar

Güncelleme Tarihi: 07/06/2021

ZİYARETÇİ KURALLARI

• SEVGİLİ ZİYARETÇİLERİMİZ
    1) HASTANEMİZDE ZİYARET SAATLERİ HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU :  18:30 – 19:30 SAATLERİ ARASINDADIR. PANDEMİ DÖNEMİ OLDUĞU İÇİN HASTA İHTİYACINI KARŞILAMK AMACIYLA 1 KİŞİ İLE ZİYARETÇİ KISITLASI MEVCUTTUR.
    2) HASTANE DÜZENİNİN SAĞLANMASI AÇISINDAN BU SAATLER DIŞINDA ZİYARETÇİ KABUL EDİLMEMEKTEDİR.BU KONUDA ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.
    3) 0 - 12 ÇOCUKLARI ZİYARETE GETİRMEYİNİZ.ZİYARETÇİLER TARAFINDAN HASTALARA DERGİ VE KİTAP GİBİ HEDİYELER GETİRİLEBİLİR.
    4) LÜTFEN CANLI ÇİÇEK , YİYECEK VE İÇECEK GETİRMEYİNİZ.
    5) KESİNLİKLE SİGARA İÇMEYİNİZ.
    6) YATAKLARA OTURMAYINIZ.
    7) ZİYARETİNİZİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA KISA SÜRELİ TUTUNUZ.
    8) YERLERE ÇÖP ATMAYINIZ.
    9) GÖREVLİLERİN TALİMATLARINA UYUNUZ.
    10) BİR GÜN AYNI HASTANEDE HASTA OLARAK YATABİLECEĞİNİZİ DÜŞÜNEREK HAREKET EDİNİZ.

Hasta yakını bekleme odası ve hasta yakını bilgilendirme odası mevcuttur. Hasta yakınlarına (1. derece) hastanın hekimi tarafından bilgi verilir.
  • Öneri, teşekkür ve şikayetlerinizi ’’Hasta İletişim Birimi’’, ’’dilek-öneri kutuları’’ ve WEB sayfamızda. ’’dilek - öneriler’’ aracılığı ile iletebilirsiniz.

REFAKATÇİ KURALLARI

• Refakatçi gereksinimine hastanın doktoru tarafından karar verilmektedir.
  • Refakatçi sayısı bir kişiyle sınırlıdır. Birden fazla refakatçinin bulunması gereksiz yere kalabalık oluşturacağı ve hastanenin işleyişini engelleyebileceği için bir refakatçi yeterli bulunmuştur.
  • Kadın servisinde erkek refakatçi kalamaz.(2 kişilik odalarda)
  • Refakatçiler adlarına düzenlenmiş refakat kimlik kartlarını sürekli takılı tutmak mecburiyetindedirler.
  • Refakatçiler hastane kurallarına uymalıdırlar. İhlali halinde, ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir.
  • Özel oda dışındaki refakatçilere yatak verilme mecburiyeti yoktur. Refakatçilerin istirahat edebilmeleri için hasta odalarında bulunan refakatçi koltuklarını kullanabilirler.
  • Refakatçiler (hekim ve hemşire direktifleri dışında) hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmamalıdır.
  • Refakatçiler hastaneye ait eşya, malzemeleri düzenli ve temiz tutmalıdır. Hastane malına zarar veren refakatçi, zararı karşılamak mecburiyetindedir.
  • Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaları hastane dışına çıkarmamalı veya yatağını değiştirmemelidir.
  • Refakatçiler hastanede tütün ve alkollü madde kullanmaları yasaktır.
  • Refakatçiler hastaya yiyecek-içecek getirmemeli, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek içecek vermemelidir.
  • Refakatçiler hasta odaları ve koridorlarda yüksek sesle konuşmamalı, çalışanları ve diğer hastaları rahatsız etmemelidir.
  • Süresi biten refakatçi kimlik kartları yenilenmelidir.
  • Refakatçiler, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden ayrı bir ücret ödemeksizin yararlanabilirler.
  • Refakatçiler hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman hemşireye haber vermelidirler.
  • Refakatçilerin; sık sık refakatçi değişikliğine gitmemeleri, değişikliğin zorunlu olması halinde durumu klinik sorumlu hemşiresine bildirmeleri gerekmektedir.
  • Hastane dışı telefon görüşmelerinizi, hastanemizin acil girişindeki veya servislerin girişindeki ankesörlü telefonlarla yapabilirsiniz.
Öneri, teşekkür ve şikayetlerinizi “Hasta İletişim Birimi”, “dilek-öneri kutuları” ve Web Sayfamızdaki” dilek-öneriler (eposta)” aracılığı ile iletebilirsiniz.

Acil durumlarda hastane tahliye alanları her katta tabelayla gösterilmiştir.

HASTANE KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER,  TÜM HASTALARINIZ İÇİN ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.