Anne Sütü ve Laktasyon Polikliniği
15 Haziran 2022

Çocukların sağlıklı büyümesinde en önemli unsurlardan biri, bebeklerin emzirilmesidir. Emzirme danışmanlığı başarılı emzirmenin sağlanmasında önemli rol oynar. Anne sütü ile geçen antikorlar, bebekleri yaşamlarının ilk 6 ayında birçok hastalığa karşı korumakta, beslenme bozukluklarının sıklığını azaltmakta ve besin kaynaklı enfeksiyonları önlemektedir. Ayrıca geleceğimizin teminatı olan bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişmeleri için en ideal besin anne sütüdür.

Ailelerimize ve özellikle annemize destek amacıyla anne sütü emzirme polikliniğimiz hizmet vermektedir. Polikliniğimizde başlıca  amaç bebeğin doğru ve yeterli sürede emzirmesini ve anne sütü ile beslenmesini yardımcı olmaktır. Bu poliklinik içerisinde annelere emzirmek için öz güven oluşturulur. Bu sayede annenin süt oluşumu artırılır ve doğru tekniklerle bebeğin emzirilmesi ve sürdürülmesi sağlanır.

Mesai saatleri içinde poliklinik 1. katta Kadın Doğum Polikliniğinin yanında Laktasyon polikliniğimizde hizmet verilmektedir.
Emzirme odası poliklinik 1. katta Kadın Doğum Polikliniğinin karşısında bulunmaktadır.

EMZİRME POLİKLİNİĞİNDE VERİLEN HİZMETLER

Emzirme polikliniği içerisinde annenin bebeği doğru emzirmesine yönelik hizmetlerin yanı sıra bazı danışmanlık hizmetleri de verilir.

Emzirme polikliniğinde;

• Yeni doğum yapan anneye emzirme ile ilgili ve sütü artırma yöntemleri,
  • Emzirmede sorun yaşayan annelere,
  • Meme çatlakları ya da göğsünde lohusalık gerginliği olan annelere,