T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Çorum İl Sağlık Müdürlüğü İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi

T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI Çorum İl Sağlık Müdürlüğü İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Diyetisyen

Güncelleme Tarihi: 20/01/2021

DİYETİSYEN POLİKLİNİĞİ

Diyetisyenin Görevi

Diyetisyenlerin temel görevi; sağlığın iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve daha iyi bir yaşam kalitesi elde edebilmek için kişilerin hem sosyal hem sağlık durumları değerlendirilerek bireye özgü beslenme programlarının düzenlenmesi ve buna yönelik eğitimlerin verilmesidir.

Hastanemizde Diyetisyen ne iş yapar?

  • Beslenme sorunları ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları konusunda danışmanlık yapar,
  • Kişilerin tercihlerini ve sağlık ihtiyaçlarını dikkate alarak yeme planları geliştirir,
  • Yeme düzenlerinin etkilerini değerlendirir ve gerektiği gibi değiştirir,
  • Vücudun fonksiyonlarının besin kaynağı tarafından nasıl etkilendiğini araştırır,
  • Hastayı iyileştirmek için diğer sağlık çalışanlarıyla işbirliği sağlar,
  • Diyet, beslenme ve iyi beslenme alışkanlıkları ile belirli hastalıkların önlenmesi veya yönetilmesi arasındaki ilişki hakkında konuşarak daha iyi beslenmeye teşvik eder,
  • Anne, bebek veya yaşlı gibi belirli hasta gruplarına sağlıklı beslenme konusunda uzman tavsiyesi verir,
  • Hastanemizde bulunan vücut analizi ekipmanıyla hastaların boy-kilo ölçümü ve vücut analizlerini yapar ve değerlendirir.

Hastanemizde diyet polikliniği nasıl işler?

1-Hastanemize müracaat eden hastalarımızın ilgili birimlerde fiziki muayenesi ve tetkikleri yapılır.

2-Sonuçlar değerlendirilip doktoru tarafından tedavisi belirlendikten sonra gerekli görüldüğü durumlarda diyetisyene sevki sağlanır.

3-Diyetisyene sistem üzerinden sevki sağlanmış kişilerin vücut analizleri, boy ve kilo ölçümleri yapılır.

4-Biyokimyasal tahlilleri, sağlık durumları ve beslenme alışkanlıkları da değerlendirilerek kişiye özel uygun beslenme programı oluşturulur. Oluşturulan beslenme programının amacı sağlıklarını iyileştirerek, sağlıklı beslenmenin sürdürülebilirliğini sağlamaktır.

5-Hazırlanan beslenme programı hastalara anlatılır, gerekli eğitimler verilir.

6-Hastaların belirli aralıklarla kontrolü sağlanır ve ihtiyaç halinde beslenme programları değiştirilir.